Filtru de particule

Published on December 2, 2010 by   ·   No Comments

O inventie deosebita , marca Pilot Power Tuning

Introducerea DPF-ului in productia de serie a dat batai de cap atat producatorilor  cat si cumparatorilor.  Iar unul din factorii care in Romania a influentat mult mentenanta DPF-urilor este calitatea slaba a motorinei care a dus de multe ori la colmatarea prematura a filtrului de particule (in special la Opel si Skoda).

Odata cu aparitia problemelor (demaraj slab, intrerupere, mers neregulat, consum marit datorita incercarilor dese de regenerare, martor avarie in bord), Solutia principala data de reprezentante era schimbarea filtrului de particule, lucru care nu este tocmai ieftin (500-800 euro).

Din aceste considerente psosesorii unor astfel de masini au apelat la inlocuirea DPF-ului cu teava, anularea lui din soft, sau spargerea si golirea monolitului din carcasa DPF-ului, solutii care au avut si efecte secundare: fum considerabil, cresterea consumului, aprindere martor avarie in bord etc.

Ca o alternativa de crestere a puterii prin eliminarea DPF-ului, PILOT power tuning a elaborat o solutie intermediara – DPF metallic catalytic converter (DPF-MCC), produs cu functionalitate similara piesei de origine, dar cu performante marite.  Acesta vine cu cateva avantaje cum ar fi: evitarea problemei de fum, ca in cazul eliminarii DPF-ului, incadrarea in parametrii de noxe, – cresterea performantei datorita structurii metalice cu permitivitate marita, reducerea consumului prin reducerea numarului de regenerari (si practic de postinjectii), pret similar unei resoftari – cca 250 euro

Tags: , , , , , , ,

Readers Comments (0)
Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Articole similare

Diverse

Accident Lexus in Rusia

“Piloții” șoselelor

Astfel de piloti intalnesc zilnic pe drumuri nationale si chiar prin oras. Pentru acestia, strada este doar o ...
volvo-testing

Volvo. Test de rezistenta

Asa se probeaza autoturismele produse de Volvo. O pista complexa, in care evolutia masinilor este asemenea unui balet ...

Prea multe filme

Tinerii carora adrenalina le este in exces isi risca viata dupa ce urmaresc prea multe filme la tv ...