Oficial, a venit iarna

Published on December 1, 2010 by   ·   No Comments

Astazi, 1 decembrie, iarna parca a respectat un program prestabilit. Avenit brusc, insotita de temperaturi foarte scazute ploaie transformata in chiciura, gheata peste tot, vant rece care-ti taie respiratia. Ce sa mai!? Tot tacamul. Si ca tot omul iti faci probleme vis-a vis de starea masinii tale. Te gandesti ce-ti mai trebuie pentru a lua iarna in piept/sub roti.

 • Inzestreaza-te cu mult discutatele anvelope de iana. iti garantez ca sunt bune si nu vei regreta. Si poti vedea de ce argumentul asta sta in picioare, decat daca ai trecut printr-o iarna asemanatoare “echipat” cu anvelopele de vara sau all-season. Diferenta este majora.


.

 • E bine sa ai in casa/garaj un spray pentru dezghetat. Ca sa nu te apuci sa sufli in yala masinii , sa tragi de usa inghetata pana rupi chederul sau sa stai sa astepti zeci de minute pana se dezgheata parbrizul / oglinzile / luneta / geamurile laterale. Nu uita sa pui spray-ul undeva in buzunarul hanei. Caci uitat in masina, iti va nefolositor.
 • Repara-ti instalatia de incalzire daca are probleme. E foarte utila. Ajuta la dezghetarea din interior a geamurilor.
 • E bine sa o lopata in portbagaj. Lopata mare, nu minuscula, dar cu coada scurta. Crede-ma, este bijuterie, cand peste noapte te trezesti izolat cine stie pe unde.
 • Nu folosi sarea pentru dezghetarea parbrizului, geamurilor, caroseriei, asa cum eronat am vazut un indemn pe site-ul unei televiziuni.
 • E bine sa ai in portbagaj pemanent o pereche de manusi groase impermeabile. Te ajuta cand cureti zapada de pe masina. Nu ingheata mainile.
 • Un set de lanturi pentru rotile tractoare sunt excelente daca te avanti pe drumuri necuratate.

Tags: , , , , , , ,

Readers Comments (0)
Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Articole similare

  Diverse

  Accident Lexus in Rusia

  “Piloții” șoselelor

  Astfel de piloti intalnesc zilnic pe drumuri nationale si chiar prin oras. Pentru acestia, strada este doar o ...
  volvo-testing

  Volvo. Test de rezistenta

  Asa se probeaza autoturismele produse de Volvo. O pista complexa, in care evolutia masinilor este asemenea unui balet ...

  Prea multe filme

  Tinerii carora adrenalina le este in exces isi risca viata dupa ce urmaresc prea multe filme la tv ...